Ontdek en verbeter als team · Human Essense
15767
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15767,bridge-core-3.1.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.2,qode-theme-bridge,qode-portfolio-single-template-6,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-16213

Ontdek en verbeter als team

Ontdek en verbeter als team

 


Samenwerken is JA zeggen tegen elkaar!

 

 

 

 

Beschrijving

Een succesvol team is één identiteit, een eenheid. Het is meer dan de optelsom van de afzonderlijke teamleden. Ook al zijn de individuele kwaliteiten nog zo goed, dat betekent niet altijd dat de gezamenlijke resultaten van de grond komen.

Het is eigenlijk een samenspel tussen verschillende spelers. Hoe beter het samenspel, des te groter het plezier en de resultaten worden verbeterd.

 

In een team is iedereen anders. Met andere kwaliteiten. Wat teamleden bindt is een gemeenschappelijk doel én de overeenkomsten en verschillen in wie ze zijn. Aan die overeenkomsten én de verschillen wordt vaak weinig aandacht aan besteed, terwijl ze cruciaal zijn in de samenwerking.
Pas als je elkaar goed leert kennen, kun je elkaar optimaal benutten. Want samenwerken is JA zeggen tegen elkaar en daarna tegen het gemeenschappelijke doel.
In de samenwerking ligt het accent dus op ‘wij’; de samenwerking staat centraal.

Het valt op dat mensen vaak niet helemaal zichzelf zijn op het werk of dat er weinig verbinding is tussen werknemers en hun werk, laat staan tussen werknemers onderling of dat veel mensen niet voldoende vertrouwen voelen om zichzelf echt te uiten.

Wat houdt mensen tegen om echt helemaal zichzelf te zijn? Wat maakt dat mensen zich wel of niet uiten? En wat creëert meer vertrouwen, betrokkenheid en verbinding? Wat maakt dat mensen vanzelf in beweging komen? Het antwoord is ‘van binnenuit’, want daar begint de verandering.

 

Het is dus belangrijk is om te focussen wat de verschillen zijn én wat zijn de overeenkomsten. Want de verschillen creëren de punten waar je de samenwerking kunt vinden en de overeenkomsten zorgen voor de onderlinge verbinding.

 

Geen interventie van bovenaf, maar met elkaar ontdekken, leren en verbeteren, zal leiden

tot een betere samenwerking waardoor stevige resultaten kunnen worden neergezet.

 

Maak de ambitie en kracht van je team vrij, waardoor teamleden elkaar versterken en optimaal gebruik maken van wat ieder heeft in te brengen.

Dit vereist inzicht in elkaars kwaliteiten en rollen, goede onderlinge communicatie, juiste taakverdeling, het managen van verwachtingen en de juiste balans tussen zelfstandigheid en verbondenheid.

In team-sessies leer je elkaar gegarandeerd heel goed kennen én niet alleen elkaar, nee ook jezelf! Haal op een effectieve, inspirerende en leuke manier het maximale uit jouw team. Verrassende, impactvolle oefeningen zijn zowel gericht op het ontwikkelen van de teamvolwassenheid als op jouw unieke bijdrage aan die teamontwikkeling. De werkvormen zijn zo afgestemd dat er meer openheid ontstaat onderling en daarmee meer vertrouwen, betrokkenheid én verbinding.

 

Deelnemers na teamontwikkeling …

  • Ervaren meer verbinding in hun team komt in plaats van naast elkaar werken?
  • Hanteren een soepele manier van communiceren met elkaar
  • Weten hoe ze de samenwerking binnen hun team optimaliseren door o.a. een positieve aanspreekcultuur
  • Hebben inzicht in elkaars rollen en op het effect van hun gedrag op anderen
  • Staan open voor nieuwe ideeën van andere teamleden
  • Kennen elkaars krachten en valkuilen, waardoor ze elkaar als team goed aanvullen en samen verantwoordelijkheid nemen voor de beoogde doelen en resultaten

 


 

 


Voor wie

Voor teams die in maatwerkverband begeleid willen worden om een succesvol team te worden.

Mogelijkheden voor begeleiding

Bij een ontwikkelproces, conflictsituaties, verandertrajecten, situaties waarbij verschillende belangen het krachtenveld bepalen of verschillende teams moeten samenwerken.

Investering

De investering is afhankelijk van de ontwikkelbehoefte. Ook het aantal onderwerpen waarmee je aan de slag wilt en de grootte van het team is mede bepalend voor de uiteindelijke investering. Een maatwerkvoorstel wordt graag voor je gemaakt.

Categorie
Trainingen