Balanceren is levenskunst! (voor vrouwen) · Human Essense
15808
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15808,bridge-core-3.2.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.6,qode-theme-bridge,qode-portfolio-single-template-6,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-16213

Balanceren is levenskunst! (voor vrouwen)

Balanceren is levenskunst! (voor vrouwen)

 


Als je niets verandert, verandert er niets.

 

 

 

 

Beschrijving

Je bent een gedreven vrouw. Je vult je bestaan met gezin, werk, sociale contacten en meer… Soms wordt het te veel. Hoe je dat merkt? Weinig energie, moe, ziek tijdens je vakantie, weinig aandacht voor je omgeving. Herkenbaar?

 

Je wilt veel, nu, en het moet ook nog eens allemaal goed. De werk-privé balans is regelmatig uit evenwicht en je moet een ster zijn in het schakelen van de ene activiteit in de andere. Soms is het echt hollen en stilstaan en weten wanneer en hoe je rust moet pakken is cruciaal. Tegelijkertijd heb je hoge verwachtingen van jezelf, je wilt niet onder doen voor de ander én je wilt de verwachtingen die (je denkt dat) anderen van je hebben, waarmaken. Jouw eigen grenzen kennen en aangeven is dan nog een hele kunst. En dat vermoeit.

 

Onderzoek door het Ministerie OZW wijst ook uit dat voor vrouwen de verhouding werk-privé vaker uit balans is dan voor mannen. Vrouwen voelen zich vaker gejaagd dan mannen en ervaren meer tijdsdruk. De vrije tijd van vrouwen is meer versnipperd en ze brengen die voor een groter deel door in aanwezigheid van kinderen.

 

De balans kun je alleen ervaren als je in het middelpunt van je eigen leven staat. Zie je leven als een cirkel, waar jij precies in het midden moet staan om jezelf in balans te voelen. Het leven speelt zich af om jou heen. Dat is niet egoïstisch, dat is de juiste positionering om overzicht te kunnen houden en je tijd gelijkmatig te kunnen verdelen over je gezin, werk, vrienden en jezelf. Wanneer je jezelf te veel wegcijfert, sta je buiten spel en voel je direct de onbalans.

 

Je onderzoekt je eigen drijfveren en komt in contact met jouw persoonlijke waarden. Dat vormt de basis om bewust en met hernieuwde energie wezenlijke keuzes te maken voor werk en privé. Belangrijk is om weer in het middelpunt van je eigen leven te vinden en te gaan staan.

 

Onderwerpen die aan bod komen

 • Helderheid en overzicht creëren
 • Drijfveren en persoonlijke waarden
 • Polariteiten verbinden
 • Structuur aanbrengen
 • Grenzen stellen
 • Kracht van kwetsbaarheid
 • Richting bepalen, prioriteiten stellen en focus ontwikkelen
 • Ontwikkelen van je ‘succes’ mindset
 • Energie, stress en toepassen mindfulness

 

Verankering

 • Je stelt een persoonlijk ontwikkelingsplan op, dat je daarna als leidraad gebruikt om je doelstellingen te realiseren
 • Je maakt een visie board
 • Je ontvangt een handout met alle behandelde theorie
 • Je ontvangt een rapport met de DISC analyses

 


 

Voor wie

Deze open training is voor vrouwen die evenwicht willen brengen of willen herstellen in de werk-privé balans.

Duur

4 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van ongeveer 4 weken.

Investering

- Open inschrijving voor 6 tot maximaal 8 vrouwen.
- Vooraf een telefonische intake.
- Vooraf een DISC Persoonlijkheids- en drijfverenanalyse.
- € 1.940,= exclusief 21% BTW, inclusief telefonische intake, inclusief Rapport DISC gedragsanalyses, materiaalkosten en verzorging.

Category
Trainingen