Individuele coaching · Human Essense
15818
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15818,bridge-core-3.1.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,qode-portfolio-single-template-6,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-16213

Individuele coaching

Individuele coaching

 

 

Beschrijving

Individuele coaching is een zeer effectieve aanpak als het gaat om het versterken van persoonlijk leiderschap. Individuele coaching bevindt zich altijd op het snijvlak van werk en privé.

 

Om te groeien is het voor ieder mens van belang om inzicht en helderheid te verkrijgen over de ontwikkelvraag, het probleem, oorzaken of een mogelijke oplossing. Vervolgens is het nodig om in beweging te komen door focus aan te brengen en te werken aan het versterken van je persoonlijk leiderschap waardoor je effectiever, gelukkiger en meer succesvol bent.

 

Werkwijze
Wat je situatie ook is, met welke vraag of vragen je ook rondloopt – met individuele coaching word je verder geholpen in je professionele en persoonlijke leven. We nemen de tijd om je drijfveren, overtuigingen en gedrag te onderzoeken en je precies die vragen te stellen, die jouw gedachten op gang brengen en je helpen te groeien en te werken aan jouw persoonlijke coachvraag.

 

Je verleden geeft aan wie je was, je toekomst wie je wordt. Nu, dit moment geeft aan wie je bent. Dat onderscheid geeft ook meteen aan waarop je invloed hebt. Niet op het verleden en ook niet op de toekomst. Alleen op wat er nu is en hoe je daarmee omgaat. Natuurlijk, stilstaan bij wat je hebt meegemaakt en hoe je leven tot nu toe is verlopen is belangrijk. Weten wat je heeft bewogen in positieve en negatieve zin kan helpen om inzicht te krijgen. Inzicht in welke dingen goed voor je zijn, waar je energie van krijgt en welke aanpak voor jou werkt. Op die manier helpt het je te zijn wie je bent en dat ook te accepteren. Zonder schuldgevoel en zonder oordeel.
Als je in het hier en nu kunt zijn, ervaar je kracht om te kiezen. In de sessies kiezen we ervoor om stil te staan bij het hier en nu, vooral door bewust te zijn van wat je voelt, denkt en uitstraalt. Dat kan door verschillende oefeningen, maar ook door reflectie.

 

Bij coaching gaan we uit van de volgende afspraken met gecoachte:

  • gebaseerd op wederzijds vertrouwen
  • de wil om in beweging te komen
  • de coachvraag als vertrekpunt
  • verantwoordelijkheid nemen voor eigen leerproces
  • beweging die past bij de persoon
  • eindigheid: het creëren van onafhankelijkheid

 

Aanpak
Om persoonlijk leiderschap te versterken en de juiste beweging met behulp van coaching te realiseren, is het belangrijk te analyseren wat de coachvraag is.

Het traject start dan ook altijd met een uitgebreide intake waarbij je de coachvraag verkent. Daarmee stellen we vast of en zo ja wat we kunnen betekenen en hoe het proces er op hoofdlijnen uit gaat zien.

Daarna volgen meestal vijf of zes gesprekken, een evaluatiemoment waarin de afweging plaatsvindt over wat verder aan ondersteuning nodig is en eventueel een vervolgplan.

 

Verankering

  • Een DISC Persoonlijkheidsanalyse maakt onderdeel uit van het coachtraject
  • Per coachsessie worden afspraken gemaakt over de te volgen acties
  • Evaluatiemomenten

 

 


 

Voor wie

Individuele coaching is geschikt voor iedereen die behoefte heeft om te groeien of ontwikkelen.

Voorbeelden van coachvragen

Voorbeelden van coachvragen die worden gesteld: - Ik wil mijn eigenwaarde en mijn (zelf)vertrouwen vergroten. - Ik wil mijn persoonlijke leiderschap pakken en mezelf meer profileren. - wat zijn mijn 'echte' kwaliteiten en hoe kan ik deze ook inzetten? - hoe kan ik mijn invloed vergroten en effectiever leiding geven? - ik wil beter met weerstand kunnen omgaan, hoe doe ik dat? - wie ben ik nu echt en wat hoort bij mijn 'masker'? - ik heb een nieuwe functie en heb behoefte aan persoonlijke coaching. - Ik wil een nieuwe richting kiezen en daar heb ik handvatten bij nodig. - ik loop steeds tegen dezelfde valkuilen aan, hoe kan ik dit voorkomen? - ik wil beter voor mezelf leren opkomen, hoe doe ik dat? - ik wil leren blij te zijn voor mezelf, niet aan mezelf twijfelen en aan mijn capaciteiten... - ik heb behoefte aan een sparringpartner waar ik mee kan reflecteren... - hoe kan ik me vrijer voelen en daarbinnen beter mijn eigen ruimte in nemen? - hoe kan ik omgaan met mijn belemmerende gedachten?

Investering

- Vooraf een DISC Persoonlijkheidsanalyse. - Voor de start van een coachtraject hebben we een oriënterend gesprek, waarbij we jouw coachvraag vaststellen en bespreken hoe een coachtraject jou vooruit kan helpen. Dit gesprek is geheel kosteloos en vrijblijvend. - Individuele coaching is bij uitstek een maatwerkdienst. Vooraf worden heldere indicaties van verwachte doorlooptijden en kosten afgegeven.

Category
Coaching