Krachtig en Verbindend Leiderschap · Human Essense
14984
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-14984,bridge-core-3.1.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,qode-portfolio-single-template-6,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-16213

Krachtig en Verbindend Leiderschap

Krachtig en Verbindend Leiderschap

 


Een leider is als een herder. Hij blijft achter zijn kudde, laat de slimste voorop lopen, waarna de rest volgt, zich niet realiserend dat ze al die tijd van achteren uit worden geleid.

 

 


Nelson Mandela

 

 

Beschrijving

Hoe benut ik mijn persoonlijke kracht en inspireer ik mensen in mijn omgeving richting gezamenlijke doelen? Deze vraag staat centraal in dit leiderschapsprogramma.
De wereld is in beweging en organisaties hebben continu met veranderingen te maken. Van buitenaf probeer je natuurlijk van alles als organisatie om de gewenste verandering vorm te geven, om mensen in beweging te krijgen. Nieuwe structuren, nieuwe systemen, een reorganisatie, cultuurverandering of een nieuwe richting. Maar wezenlijk verandert er niet zo veel, je mensen veranderen niet zomaar mee. Ze zeggen misschien wel JA, maar ze doen NEE.

 

Hoe dat komt? Mensen bewegen alleen maar als ze dat echt willen. Als ze intrinsiek gemotiveerd zijn. Verandering werkt alleen maar van binnenuit, als mensen er zelf iets aan hebben, als ze aangestoken worden. Dat zorgt ervoor dat ze weer vertrouwen krijgen, dat ze in beweging komen en willen bijdragen.

 

Verandering vraagt dan ook om een andere vorm van leiderschap. Het gaat steeds meer om de rollen die we innemen in plaats van functies. Kwaliteiten zoals het open staan voor anderen, kwetsbaarheid tonen, verbinden, communicatief vaardig zijn en denken vanuit ‘wij’ in plaats van ‘ik’ zijn nodig om doelstellingen te behalen. Dit vernieuwend leiderschap doet een beroep op de leider in jou.

 

De essentie van leiderschap is mensen en zaken in beweging brengen en houden. Bij Krachtig en Verbindend Leiderschap heb je de rol van bruggenbouwer waarbij het gaat het om mensen intrinsiek, van binnenuit, te motiveren om een bijdrage te leveren aan het gemeenschappelijke doel. Je wil dat de mensen meebewegen in de veranderingen die op komst zijn, je wil dat ze goeie resultaten halen en je wil simpelweg het beste uit ze halen. Dat lukt niet door regels op te leggen.

 

Bij Krachtig en Verbindend leiderschap gaat het om openheid, ruimte scheppen, energie losmaken, verbinden, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Leiderschap gebaseerd op deze waarden brengt succes.

 

Openheid: is het fundament van iedere vloeiende én duurzame relatie. Volledig JA zeggen tegen elkaar in het samenwerken kan pas helemaal als je ook volledig JA zegt tegen jezelf. Openheid wie je bent en waar je voor staat en waar je voor gaat. Daar verbinden anderen zich graag aan en daar werken ze graag mee samen.

Verbinding: met de kwaliteiten die nodig zijn om verbinding te leggen, met jezelf, met de ander, tussen het doel van de organisatie en de individuele motivatie en met de competenties van de mensen om het beste uit ze halen.

Vertrouwen: durven geven aan de mensen en ervaren wat het oplevert. De balans vinden in het spanningsveld tussen controle, vertrouwen, loslaten en lef hebben om verantwoordelijkheid te geven

Ruimte: ontdek dat mensen – als je ze wat ruimte geeft – groeien, dat werkt voor henzelf én de organisatie! Aanwakkeren en leren ruimte geven waardoor mensen zichzelf durven te laten zien, met hun talenten én hun non-talenten.

Verantwoordelijkheid: waar openheid, ruimte en vertrouwen is ontstaat verantwoordelijkheid. De balans vinden tussen sturen en ruimte geven, richten op zelforganisatie en zelfsturing van de medewerker.

 

Persoonlijk Leiderschap gaat nog vóór Krachtig en Verbindend Leiderschap. Met andere woorden, bij leiderschap gaat het ook om het kennen en effectief benutten van je persoonlijke kracht en persoonlijk leiderschap. Goed leiderschap vraagt zelfreflectie en kijken naar eigen aandeel. Wie ben ik? Wat zijn mijn drijfveren, talenten, kwaliteiten en valkuilen? Het gaat eerst om het vergroten van je zelfinzicht. Daarna om het effectief inzetten van jezelf als instrument naar anderen.

 

Onderwerpen die aan bod komen

 • Persoonlijke kracht; wat is mijn verlangen, mijn droom, mijn ambitie? Wat is nu werkelijk van belang voor mij? Wat geeft mij energie? Waar liggen mijn talenten en kwaliteiten? Wat zijn mijn valkuilen? Wat zijn mijn gewoontepatronen?
 • Persoonlijke Effectiviteit: Waar loop ik tegenaan? Waar wil ik vanaf? Wat wil ik leren? Wat wil ik bereiken? Welke patronen wil ik doorbreken? Wat weerhoudt me?
 • Managen van gedachten en emoties, denken in mogelijkheden en ontwikkelen van je ‘succes’ mindset
 • De kracht van kwetsbaarheid
 • Inspirerende en coachende stijl van leidinggeven
 • Balans tussen richtinggeven en resultaatgericht versus overlaten en loslaten
 • Coachingsvaardigheden en krachtgericht coachen
 • Verbindend communiceren

 

Verankering

 • Door deelname aan dit programma maak je als leidinggevende een persoonlijke groei door en benut je je persoonlijke kracht en je talenten meer.
 • Je hanteert een methodiek die voor ruimte, vertrouwen, openheid en authenticiteit zorgt. Met als gevolg: gemotiveerde, effectieve, betrokken medewerkers en daarmee tevreden klanten én succesvolle zaken!
 • Je kunt mensen op een dieper niveau raken en verbinden
 • Je hebt meer inzicht in jezelf en kunt anderen beter begrijpen
 • Je hebt een effectievere manier van denken en doen eigen gemaakt
 • Je kunt mensen en teams beter ondersteunen in hun ontwikkeling
 • Je communiceert en werkt beter samen met anderen
 • Je hebt een meer coachende en inspirerende stijl van leidinggeven eigen gemaakt
 • Je ervaart meer balans tussen sturen en loslaten

 

Door inzicht in je eigen gedrag vergroot je je persoonlijke effectiviteit als leidinggevende. Je gaat vervolgens krachtig en verbindend leidinggeven, dankzij deze leerdoelen en middelen:

 • Je stelt een persoonlijk ontwikkelingsplan op, dat je daarna als leidraad gebruikt om je doelstellingen te realiseren
 • Je maakt een visie board
 • Je ontvangt een handout met alle behandelde theorie
 • Je ontvangt een rapport met de DISC analyses

 

Resultaten

In een organisatie waarin Krachtig en Verbindend Leiderschap uitgedragen wordt, werken mensen vanuit bevlogenheid, flow, creativiteit en inspiratie. Ze zijn doelgericht, energiek, vitaal en enthousiast. Ze willen van betekenis zijn en investeren daarom in zichzelf en degenen om zich heen. Deze medewerkers beschikken over het vermogen om in te spelen op veranderingen. De persoonlijke betrokkenheid en intrinsieke motivatie van deze medewerkers is dan ook hoog.

 


 

Voor wie

Het programma is voor iedereen die zich als leider verder wil ontwikkelen, zodat je het verschil kunt maken als leidinggevende. Voor ondernemers, directeuren, leidinggevenden en projectleiders die meer uit zichzelf willen halen, die persoonlijke ontwikkeling belangrijk vinden en geïnspireerd willen worden tot groei.

Duur

6 dagen; startdag, 2 blokken van 2 dagen, afsluitende dag.

Investering

- Open inschrijving voor maximaal 8 deelnemers.
- Vooraf een telefonische intake.
- Vooraf een DISC Persoonlijkheids-, leiderschaps-, drijfveren- en denkstijlenanalyse.
- € 2.950,= exclusief verblijfkosten (overnachting) en 21% BTW, inclusief telefonische intake, Rapport DISC gedragsanalyses, materiaalkosten en verzorging.

Category
Trainingen